Bagels en een bakkie troost


12 november 2021

Wat vooraf ging

Tijdens het schrijven van Zwarte koffie, macchiato en takkenthee leerde ik beetje bij beetje ook Marit kennen, de beste vriendin van Sara. Een totaal ander type dan Sara, maar zeker niet minder interessant. Gaandeweg raakte ik geïnteresseerd in wat haar verhaal was en toen wist ik: dit verhaal moest er ook komen.
Waar ik bij ‘Takkenthee’ smolt door de twee dochtertjes van Sara, Jenna en Liv, heb ik tijdens het schrijven van dit boek genoten van de interactie die Marit met haar puberbroer Manuel heeft. Het heeft me soms ontroerd, maar er eveneens regelmatig voor gezorgd dat ik me een brede grijns achter mijn laptop zat.

 

Flaptekst

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?

Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar…

 

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Verschijningsdatum: 17 januari 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties lezers:

“Vlot geschreven, met heerlijke droge humor en soms wat stoute avontuurtjes van de hoofdrolspeelster. De relatie tussen Marit en haar jongere broertje Manu wordt mooi uitgediept en de spanning tussen Richard en haar is voelbaar.
Een echte pageturner die mij heel wat slaapgebrek opleverde!” – Jola1973, Hebban

“Het verhaal leest echt enorm snel door de fijne schrijfstijl van Jacodine. Jacodine weet ook de serieuze onderwerpen luchtig te houden, en heeft hierdoor een ultieme feelgood geschreven.” – Kimberly, goodreads