Lezingen


… en workshops

 

Sinds 2023 draai ik mee met de programma’s Er was eens en Stap op de rode loper. Deze zijn gericht op lees- en taalbevordering op middelbare en scholen en voortgezet onderwijs.

Daarnaast kom ik ook voor lezingen en workshops bij verenigingen, zoals de Nederlandse Huisvrouwen Vereniging.

In een lezing vertel ik bijvoorbeeld over de onderwerpen van mijn young adults. Dat betekent dat ik vanuit mijn werkervaring als behandelaar voorlichting en uitleg kan geven over eetstoornissen, rouw, zelfbeschadiging, trauma’s of andere problematieken. Maar ook thema’s als identiteit en zelfvertrouwen kunnen besproken worden. Daarnaast kun je me boeken voor een auteursbezoek en geef ik workshops creatief schrijven.

Bij beide opties ga ik interactief te werk en in gesprek met de deelnemers.

Ter voorbereiding is het handig als leerlingen al een beetje weten wie er in de klas komt en waar mijn boeken over gaan. In de klas kan hier vooraf al over gesproken worden en leerlingen kunnen een kijkje nemen op mijn website of de social mediakanalen. Door er van te voren al aandacht te besteden kunnen leerlingen beter bedenken welke vragen ze willen stellen.
Op mijn website is een  gratis leesfragment van Steen voor steen te vinden. Van De stilte zegt genoeg heb ik lesmateriaal dat je bij me kunt opvragen.

Heb je vragen of ideeën over een auteursbezoek? Maak dan gebruik van het contactformulier.  Je kunt me ook uitnodigen via de Schrijverscentrale.