Boeken


Clavis Uitgeverij

 

Wat vooraf ging Juli 2018 begon Jacodine met het schrijven aan wat uiteindelijk Wat je zegt zie je zelf werd. Zij had nooit de wens een boek te willen schrijven, maar kreeg inspiratie door de strijd die jongeren met een eetstoornis dagelijks leveren en waar zij op haar werk (deels) getuige van is. Ze besloot maar te beginnen met schrijven, want dat verhaal ging niet uit haar hoofd. Tijdens het schrijven ontvouwde het verhaal zich gaandeweg en kwamen de karakters steeds meer tot leven. Binnen een paar weken stond er een eerste versie op papier. Toen het begin er eenmaal was, bedacht ze dat ze er ‘iets mee wilde’, in de hoop dat het meer begrip oplevert voor mensen die lijden aan een eetstoornis. Wat volgde was een proces van schaven, schrappen en herschrijven, tot er uiteindelijk een manuscript lag dat klaar was om naar uitgevers te worden verstuurd. Clavis gaf al snel aan het te willen uitgeven. Na een periode van wachten en veel geduld, kwam Wat je zegt zie je zelf uit op 17 juli 2020.

Wat je zegt zie je zelf

Ellendig, zo voelt de zeventienjarige Marscha zich als ze voor een vakantie van drie weken met haar ouders en broertje op camping Le Tournesol aankomt. Haar eetstoornis reist namelijk gewoon met haar mee. Hoewel ze dolgraag het normale leven wil oppakken, blijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan. De hele dag door wordt ze geconfronteerd met haar angsten en onzekerheden. Al snel leert Marscha de vrolijke, aantrekkelijke Ruben kennen, die op de camping werkt. Hij lijkt alles te zijn wat zij niet is. Maar ook Ruben blijkt zo zijn problemen te hebben. Brengt dit hen dichter bij elkaar of maakt het alles juist nog moeilijker?

Een aangrijpende maar hoopvolle, met veel inlevingsvermogen geschreven youngadultroman, waarin een meisje met een eetstoornis een emotionele zomervakantie beleeft.

Lees meer.

 

 

De stilte zegt genoeg

Hoe ga je verder als je leven stilstaat? Sinds het overlijden van haar moeder is de zeventienjarige Tara erg in zichzelf gekeerd. Tot ze op een kampeervakantie de vijfjarige Eva ontmoet. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Maar Tara moet niets hebben van Eva’s negentienjarige broer Thom. Hij is lief voor zijn familie, maar lijkt een geheim bij zich te dragen. Wat verzwijgt hij?

Een emotionele young adult waarin iedereen op zijn eigen manier omgaat met verlies.

Lees meer.

 

 

 

 

Steen voor steen

De zeventienjarige Iris heeft al heel wat meegemaakt. Sinds een aantal jaar woont ze in een pleeggezin, maar de zomers brengt ze met haar opa en oma door op camping Le Tournesol. Wanneer ze daar noodgedwongen het personeelsappartement moet delen met de negentienjarige Maduro, lijkt hij erop gebrand te zijn haar muren neer te halen, iets waar Iris absoluut niet van is gediend. Er zit dus maar een ding op: terugslaan.

Een eigentijdse roman over jezelf afsluiten en jezelf openstellen. Over muren opbouwen en muren afbreken. 

Lees meer.

 

 


 

Dutch Venture Publishing

 

Zwarte koffie, macchiato & takkenthee

Sara leeft een gelukkig leventje met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen en probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen. Tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk. Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Lees meer.