Andere schrijfsels


Op deze pagina vind je schrijfwerk dat niet is gepubliceerd, bijvoorbeeld doordat het is ingestuurd als deelname aan een schrijfwedstrijd.

Mocht je een van de verhalen downloaden om te lezen, dan vind ik het leuk om te horen wat je ervan vond. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het contactformulier of een berichtje sturen via mijn Facebookpagina.

 


Trippel trappel trippel trap

Trippel trappel trippel trap werd oktober 2019 geschreven voor een verhalenwedstrijd van Loft Books met als thema December en daarmee behaalde ik de tweede prijs.

 

Zachtjes kraakt de deur als hij wordt opengeduwd en er een lichtbundel vanaf de gang mijn slaapkamer in piept.

Ik onderdruk een zucht en besluit me deze keer gewoon van de domme te houden en net te doen alsof ik slaap. Wat duidelijk niet het geval is. Alweer niet…

‘Mama?’ klinkt het fluisterend.
Ik ‘slaap’, dus reageer niet.

‘Mama?’ Deze keer iets harder en met een trilling in haar stem.

Wil je het hele verhaal lezen? Leuk! Jacodine hoort graag wat je ervan vond.

 

Reacties van lezers:

“Trippel trappel is een verhaal waar je een grote glimlach van op je gezicht krijgt!” – Kirsten

“Wat een leuk, verrassend verhaal met herkenbare elementen.” – Doré

“Love it!” – Daniëlle

 


Dubbele dam

Dubbele Dam is een proloog op een uitgebreider verhaal en werd in het najaar van 2019 ingestuurd voor de schrijfwedstrijd van ‘Liefde op en naast het veld’. De opdracht was om rond de 2000 woorden te schrijven over een sportsromance en originaliteit werd aangemoedigd.

Omdat er veel sportverhalen zijn die over football, voetbal, ijshockey, enz. gaan, leek het mijn leuk om eens iets heel anders te schrijven; een verhaal over een sport die absoluut geen sexy uitstraling heeft, maar waar deze keer wel de vonken vanaf zouden spatten. Misschien ligt dan schaken het meest voor de hand, maar juist daarom koos ik voor dammen. Ik belde met de Koninklijke Nederlandse Dambond en kreeg zoveel interessante informatie over het WK Dammen te horen dat Dubbele Dam werd geschreven.

 

Ongeduldig ram ik nog een keer op de knop van de lift en kijk naar de lampjes die aangeven waar dat ding zich bevindt, terwijl er ergens in mijn hoofd een stemmetje om mijn aandacht schreeuwt en me duidelijk wil maken dat het verprutsen van mijn wedstrijden waarschijnlijk precies de bedoeling van Santi Carvalho is.

 

Dubbele Dam is dus een voorproefje en haalde het niet in de schrijfwedstrijd. Toch liggen er plannen om het complete verhaal nog tot leven te laten komen. Ben je benieuwd naar de sexy Braziliaan Santi en geek girl Renée, die Nederland op het WK Dammen in Ivoorkust vertegenwoordigt? Je kunt het verhaal downloaden en lezen.

 

Reacties van lezers:

“Spanning, lust, mooie Braziliaanse Santi… Leest heerlijk weg!” – Elma

“Wat een heerlijk boeiend verhaal! Als je bij de laatste zin bent beland, heb je spijt dat het uit is. Een topper!” – Sandra

“Heerlijk verhaal, ben benieuwd naar het vervolg!” – Annelies

 


De deur

December 2019 kwam op de Facebookpagina van Loft Books een volgende schrijfwedstrijd voorbij, deze keer met het thema thriller. Dit genre ligt behoorlijk buiten mijn comfortzone, maar ik besloot er gewoon aan te beginnen.

Een eerste versie werd door mijn zoon afgewimpeld als ‘te voorspelbaar’ en hij had een punt. Het was kerstvakantie en tijdens een van de maaltijden, met drie pubers aan tafel, werd er druk over en weer gekletst over een plot en daardoor kreeg ik een nieuwe invalshoek. Ik ging ermee aan de slag, paste het verhaal aan en stuurde het een poosje later in.

Wat leuk om te horen dat dit verhaal als winnaar uit de bus kwam!

Volgens de opzet van de schrijfwedstrijden van Loft Books mag het verhaal niet langer zijn dan 1500 woorden. Ik ga hier dan ook niet te veel vertellen over De deur, je kunt het beter maar gewoon gaan lezen! Laat gerust weten wat je ervan vond.

Met mijn handen op mijn heupen sta ik hijgend van de inspanning naar de troep op het asfalt te kijken. De penetrante geur van etensresten vermengd met ander afval bereikt mijn neusvleugels.
Ik knijp mijn vermoeide ogen dicht en probeer mijn kalmte te hervinden om te bedenken wat ik nu het best kan doen.
In de verte blaft een hond en plotseling voel ik dat er iemand in de buurt is. De haartjes in mijn nek gaan rechtovereind staan als een onheilspellend gevoel me bekruipt.
Ik sper mijn ogen open en draai me met een ruk om.

 

Reacties lezers:

“Goed verhaal met een verrassend plot😊! Dat hebben jullie goed bedacht. Kom maar door met de thrillers😉” – Kirsten