De stilte zegt genoeg leestip van de Jonge Jury!


19 november 2021

Dit jaar is De stilte zegt genoeg een van de leestips van de Jonge Jury! Hoe bijzonder dat ik op 17 november, de sterfdag van mijn moeder, werd gebeld dat juist dit boek, dat aan haar is opgedragen, zo gewaardeerd werd door de jongeren.

De Jonge jury is een leesbevorderingsproject van Stichting Lezen en wordt uitgevoerd door Passionate Bulkboek. Ieder jaar lezen jongeren van 12 tot 16 jaar oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdliteratuur van het jaar daarvoor. Daarna kunnen ze hun top 3 aangeven. De tien boeken die het vaakst worden gekozen, worden uitgeroepen tot leestip en door de jonge Jury nader uitgelicht en voorgesteld aan het grote publiek.

Vanaf 3 januari kan er gestemd worden, waarna in het voorjaar de drie boeken met de meeste stemmen bekend gemaakt zullen worden. Eén van die drie wint op 9 juni de prijs van de Jonge Jury 2022.

Wat er ook gaat gebeuren, ik voel me nu al een winnaar! Ik had oprecht niet kunnen denken dat ik hiervoor in aanmerking zou komen.