De stilte zegt genoeg gaat op reis!


11 december 2021

Vanaf 1 januari 2022 zal De stilte zegt genoeg een jaar lang door Nederland reizen. Het boek gaat naar iemand die het mag lezen en er vervolgens voor zorgt dat het uiterlijk 20 dagen later bij een volgende lezer belandt. Die mag het lezen en ook weer doorgeven. Na een jaar, op 1 januari 2023, hoop ik het weer terug te krijgen.

 

 

De aanleiding

Afgelopen november bereikte ik de leeftijd die mijn moeder had toen wij plotseling afscheid van haar moesten nemen. Het schrijven van dit boek is zelfs jaren na haar overlijden belangrijk geweest voor een stuk verwerking. Het is dan ook een eerbetoon aan mijn moeder om juist dit boek door Nederland te laten reizen en ik hoop van harte dat er meer mensen zijn die iets waardevols in het verhaal van Thom en Tara zullen vinden.

 

Het idee

Het idee is geleend van een vriendin, de creatieve en getalenteerde duizendpoot Daniëlle Lous. In 2015 startte zij met het Reizende Gedicht. Een door haar geschreven gedicht – het eerste ging over haar echtscheiding – werd iedere week doorgegeven. Ik vond het een mooie manier om verbinding tussen mensen te creëren. Het leek daarom niet meer dan logisch om Daniëlle te vragen de eerste lezer van het reizende exemplaar te worden en gelukkig reageerde zij enthousiast.

 

De reis

Het boek gaat op reis in een box, met daarin niet alleen het boek, maar ook gesigneerde boekenleggers en wat andere spulletjes. Om de reis te kunnen volgen, vraag ik de lezers iets te posten op social media, onder vermelding van #DSZGopreis. Mensen die geen social media gebruiken, kunnen me een mail sturen.

 

Ik ben zeer benieuwd naar het verloop van de reis van De stilte zegt genoeg en wens iedereen die het boek in handen krijgt veel leesplezier!

 

Lees ook het bericht van de uitzending bij Omroep Zeeland over deze reis en de podcast van het interview.