De stilte zegt genoeg


Wat vooraf ging

Tijdens het schrijven van Wat je zegt zie je zelf kreeg Jacodine diverse nieuwe verhalen in haar hoofd, waaronder dat van Tara en later ook dat van Thom door de scènes waarin hij voorkwam. Op dat moment had Jacodine echter nog niet gedacht dat deze twee verhaallijnen in één boek zouden terechtkomen. Pas later bleek dat de paden van Thom en Tara elkaar moesten kruisen in wat uiteindelijk De stilte zegt genoeg is geworden.

Wat dat zegt over Jacodine als schrijver? Geen idee… Misschien wel dat ze de verhalen niet bedenkt, maar dat ze ergens ontstaan en zij volgt wat er komt.

Anders dan bij Wat je zegt zie je zelf, was er voor dit boek behoorlijk wat meer research nodig. Dit leidde tot leuke gesprekken met mensen in de medische sector, politie, advocatuur en onderwijs, wat als een leuke bijkomstigheid van het schrijfproces werd ervaren!

 

Foldertekst

Hoe ga je verder als je leven stilstaat? Sinds het overlijden van haar moeder is de zeventienjarige Tara erg in zichzelf gekeerd. Tot ze op een kampeervakantie de vijfjarige Eva ontmoet. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Maar Tara moet niets hebben van Eva’s negentienjarige broer Thom. Hij is lief voor zijn familie, maar lijkt een geheim bij zich te dragen. Wat verzwijgt hij?

Een emotionele young adult waarin iedereen op zijn eigen manier omgaat met verlies.

 

Uitgeverij: Clavis, verwacht februari 2021

 

 

Reacties van lezers:

“De stilte zegt genoeg is een ontroerend verhaal over een meisje dat worstelt met het verlies van haar moeder. Met heel veel plezier mocht ik dit boek proeflezen, waarbij ik het meer dan eens niet droog kon houden. Een aanrader voor iedereen die houdt van YA’s met een diepere laag zonder dat het te zwaar wordt” – Denise Marinus, auteur bij Clavis

 

“Met een fijne schrijfstijl zorgde Jacodine van de Velde ervoor dat ik het boek niet weg heb kunnen leggen. De gevoelens van de personages worden goed beschreven en de songteksten in het boek zijn een leuke toevoeging.” – Boekenblogger BooksandParis