Steen voor steen


Wat vooraf ging

Tijdens het schrijven van Wat je zegt zie je zelf werd al duidelijk dat Iris een eigen verhaal had, maar het duurde een poosje voordat ik zover was haar verhaal te kunnen schrijven. Iris is namelijk geen makkelijke dame, maar diep vanbinnen zó leuk! Er was tijd nodig om haar personage te laten groeien en recht te doen aan haar karakter.
En dan is er nog Maduro, die oorspronkelijk een heel andere rol in het boek had. Tenminste, in mijn hoofd. Want tijdens het schrijven bleek hij ook een behoorlijk eigen wil te hebben, waardoor zelfs het plot waarmee ik dit boek begon heel anders uitviel dan ik had bedacht.
Iris en Maduro hebben ervoor gezorgd dat het schrijven van Steen voor steen een mooie reis is geworden, waarbij ze me ook weer even in contact met Marscha, Ruben, Thom en Tara hebben gebracht.

 

Foldertekst

De zeventienjarige Iris heeft al heel wat meegemaakt. Sinds een aantal jaar woont ze in een pleeggezin, maar de zomers brengt ze met haar opa en oma door op camping Le Tournesol. Wanneer ze daar noodgedwongen het personeelsappartement moet delen met de negentienjarige Maduro, lijkt hij erop gebrand te zijn haar muren neer te halen, iets waar Iris absoluut niet van is gediend. Er zit dus maar een ding op: terugslaan.

Een eigentijdse roman over jezelf afsluiten en jezelf openstellen. Over muren opbouwen en muren afbreken. 

 

Benieuwd naar Steen voor steen? Lees dan alvast het leesfragment.

 

 

Sommige muren breken niet.